Proces optimalisatie


U heeft uw processen goed georganiseerd. Echter, veranderende (markt)omstandigheden zorgen voor andere eisen aan uw organisatie. U merkt dat uw klanten meer en vooral sneller bediend willen worden. In deze situatie kunt u met proces optimalisatie een verbeterslag doorvoeren die uw organisatie op weg helpt.


Lean Thinking

Intakt Organisatie Advies maakt gebruik van Lean Thinking om uw processen te optimaliseren voor een verbetering van kwaliteit, efficiency en productiviteit. De term Lean Thinking laat zich moeilijk vertalen naar het Nederlands. Het staat voor een wijze van organiseren van werkprocessen, gebaseerd op de integratie van allerlei beproefde bedrijfskundige technieken waarbij de klant centraal staat. Kort en bondig: Lean organiseren is slank en slim organiseren. Aan de basis van Lean Thinking ligt het principe dat processen zich moeten richten op de waarde voor de klant.


Uw opbrengsten

Lean Thinking leidt tot allerlei mogelijkheden tot verbetering van werkprocessen in de productie, maar zeker ook in de dienstensector. Voorbeelden van opbrengsten zijn snellere reactie op de klantvraag, het terugbrengen van wachttijden en kosten, het verbeteren van doorlooptijden, het beter benutten van medewerkers en het verhogen van de kwaliteit. Maar bovenal zal uw klant de voordelen van een Lean proces ervaren.


Begeleiding

Intakt Organisatie Advies gebruikt Lean Thinking bij proces optimalisatie trajecten in bedrijfsleven en bij decentrale overheden. Met diverse instrumenten ondersteunen wij organisaties bij het introduceren en implementeren van de principes van Lean Thinking.


  1. -Organiseren Lean Management Game ( www.leanmanagementgame.nl )

  2. -Opzetten en begeleiden van Implementatieplannen

  3. -Trainen van Implementatieteams

- Organiseren Lean Auditing


Kijk ook eens bij deze workshops

Workshop Lean Management Game - Intakt Organisatie Advies.pdf

Workshop Lean Auditing - Intakt Organisatie Advies.pdf

design QBIC mediahttp://qbicmedia.nl